Terug

Matrassen (0)

Filters

    Geen producten gevonden...

Matrassen

Een goede matras vormt de basis voor een goede kwaliteit van je nachtrust. Iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar ideale matras. De een houdt van een zacht matras, de ander houdt van een hard matras. Ook zijn er verschillende diktes in matrassen en kan de vulling uit verschillende materialen bestaan. Een matras gaat normaal gesproken jarenlang mee en daarom is het belangrijk dat je de goede keuze maakt. Droomcenter.nl geeft een compleet aanbod aan informatie over verschillende soorten, materialen en maten van matrassen uit het assortiment, waardoor je zelf kunt bepalen welke matras het beste bij je past.

Tips bij het uitzoeken van een matras

• Bepaal voor jezelf of je één of twee matrassen nodig hebt. • Houd rekening met hoeveel je nachts transpireert. Sommige materialen zijn hiervoor beter geschikt en andere minder. • Heb je rugklachten? Dan zijn niet alle materialen hiervoor geschikt. • Bepaal voor jezelf of je een topdekmatras wil.

Eén of twee matrassen

Wanneer je een tweepersoonsbed hebt, kun je kiezen voor twee aparte matrassen of één grote matras. Dit is afhankelijk van je eigen voorkeur. Ben je alleen, dan is een grote matras misschien prettig. Ben je met zijn tweeën, dan kun je voor jezelf bepalen of je liever een eigen matras hebt of juist geen vervelende opening wil tussen jou en je partner. Daarnaast kan het zo zijn dat beide personen een ander soort matras nodig hebben, waardoor je ook twee aparte matrassen nodig hebt.

Transpiratie

Transpireer je ’s nachts veel? Dan is het aan te raden om een matras met een vulling van koudschuim, traagschuim, binnenvering of pocketvering te nemen. Deze materialen zijn goed ventilerend, wat vochtophoping in de matras voorkomt. Hierdoor blijft de matras langer droog, waardoor je lekkerder slaapt.

Rugklachten

Wanneer je rugklachten hebt, kun je het beste een matras kiezen die een goede ondersteuning geeft aan het lichaam. Hierdoor kan de ruggengraat ook ’s nachts zijn natuurlijke S-vorm behouden. Een pocketvering matras is de beste keuze bij rugklachten, omdat deze een goede ondersteuning biedt aan het lichaam. Een latex matras is hiervoor ook uitstekend geschikt. Matrassen met een schuimvulling zijn minder geschikt, omdat deze overal dezelfde dichtheid hebben en het lichaam daardoor minder ondersteunen. Kies altijd voor een medium tot harde matras.

Topdekmatras

Een topdekmatras is een extra matras die je over je normale matras heen legt. Deze kan het ligcomfort verbeteren, doordat het je normale matras extra zacht maakt. Bovendien kan deze het probleem van de ruimte tussen twee aparte matrassen oplossen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box