Terug

Kussens (14)

Filters

Kussens

Op Droomcenter.nl kun je terecht voor informatie en handige tips over hoofdkussens. Op deze pagina vind je informatie over de maat, materialen en welk kussen het meest geschikt is voor welke slaaphouding. Daarnaast kun je ook zien welke kussens er allemaal in ons assortiment zitten en deze bestellen via de webshop. We hebben er altijd een die bij jou past!

Tips voor het kopen van nieuwe kussens

• Bepaal of je een rug-, zij- of buikslaper bent. Voor elke slaaphouding is een ander soort kussen geschikt. • Bepaal voor jezelf of je liever een hard of een zacht kussen hebt. Dit is ook afhankelijk van je slaaphouding. • Wil je een kussen die zijn vorm behoudt of een die je gedurende je slaap kunt vervormen en opschudden naar jouw voorkeur?

Slaaphouding

Wanneer je slaapt, moet je er altijd voor zorgen dat je nek en hoofd in één lijn zijn met de rest van je lichaam. Voor een rugslaper is de dikte van het kussen afhankelijk van de kromming van je rug. Hoe groter deze kromming, hoe dikker het kussen moet zijn. Daarnaast raden wij een hard kussen aan voor een rugslaper. Doordat een zijslaper op zijn of haar schouder ligt, is er een dik kussen nodig om de afstand tussen het hoofd en de matras te overbruggen. Wij adviseren een middelhard kussen te nemen. Een buikslaper heeft de minst goede slaaphouding van de drie, omdat het hoofd veel moet draaien, wat nekpijn kan veroorzaken. Daarom is een zacht en plat kussen ons advies.

Hard of zacht?

Zoals hierboven wordt uitgelegd is de beste hardheid van kussens afhankelijk van je slaaphouding. Daarnaast speelt ook je persoonlijke voorkeur een rol. Wil je een zacht kussen, ga dan voor een kussen dan dons. Liever een hard kussen, neem dan een kussen van latex of veren.

Vorm

Hou je van een kussen dat zijn vorm behoudt, kies dan voor een kussen van synthetisch materiaal. Draai jij je kussen de hele nacht om en wil je hem graag kunnen opschudden of vervormen, ga dan voor een donzen kussen of een kussen met veren vulling.

Maten

Op Droomcenter.nl hebben al onze kussens de standaard maat van 60x70 centimeter. De kussenslopen van onze dekbedovertrekken passen hier perfect omheen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box