Terug

Hoeslakens (27)

Filters

Hoeslakens

Bij Droomcenter.nl kun je terecht voor hoeslakens in alle soorten en maten. Je hebt de keuze uit verschillende materialen, maten en types. Om je te helpen bij deze keuze, geven we hier alle informatie die je nodig hebt bij de aanschaf van een hoeslaken. Daarnaast kun je in onze webshop zien welke hoeslakens er allemaal verkrijgbaar zijn. Op deze manier kun je zowel informatie lezen over hoeslakens als een nieuw hoeslaken bestellen. Weet je na het lezen van deze informatie al welk type, materiaal of maat hoeslaken je nodig hebt? Dan kun je door middel van de filteroptie aangeven waarnaar jij op zoek bent en worden alleen de voor jou relevante hoeslakens getoond.

De reden voor een hoeslaken

Een hoeslaken is, zoals de naam al zegt, een laken dat een hoes vormt om de matras. Een hoeslaken heeft rondom een elastieken band, waardoor deze goed om het matras blijft zitten. De voornaamste reden van een hoeslaken is het beschermen van de matras tegen bacteriën, huisstofmijt en vocht. Daarnaast zorgt een hoeslaken er ook voor dat de matras minder snel slijt. Een andere reden voor een hoeslaken is dat het bijdraagt aan een betere nachtrust, omdat het een stuk fijner ligt dan de matras zelf. Een hoeslaken om je matras doen heeft dus echt een toegevoegde waarde. Ten slotte kun je een hoeslaken ook gebruikt worden om het bed op te vrolijken. Neem bijvoorbeeld een hoeslaken in een kleur die past bij het dekbedovertrek. Op deze manier vormt het beddengoed een mooi geheel. Onder het hoeslaken kun je nog een matrasbeschermer, oftewel een molton, doen. Dit zorgt ervoor dat de matras nog beter beschermd is tegen vuil en vocht, waardoor deze nog langer meegaat.

Welke maten hoeslakens zijn er?

Hoeslakens zitten strak om de matras en zijn dus verkrijgbaar in dezelfde maten als matrassen. Dit zijn de standaard maten 90×200, 140×200, 160×200 en 180×200 centimeter. Daarnaast zijn er extra lange hoeslakens met een lengte van 220 centimeter in plaats van 200 centimeter. Verder zijn er natuurlijk ook hoeslakens voor ledikanten in de maat 60×120 cm en hoeslakens voor kinderbedden in de maat 70×150 cm. Bekijk dus eerst goed welke maat matras je hebt voordat je een hoeslaken gaat bestellen. Niets is namelijk zo vervelend als een te groot hoeslaken.

Type hoeslakens

Aangezien er verschillende type matrassen zijn, zijn er ook verschillende type hoeslakens. Zo zijn er standaard hoeslakens voor je normale matras. Daarnaast heb je hoeslakens voor topdekmatrassen. Een hoeslaken hoort strak te zitten en is daarom op maat gemaakt voor een bepaalde matrashoogte. Doordat een topdekmatreas een stuk dunner is dan een gewone matras, heb je hiervoor ook een ander soort hoeslaken nodig. Een elektrische boxspring heeft meestal een splittopmatras. Deze matras heeft dus een split bij het hoofd- en voeteneinde, waardoor beide kanten van het bed apart versteld kunnen worden zonder dat de matras wordt scheefgetrokken. Ook voor splittopmatrassen zijn er speciale hoeslakens verkrijgbaar.

Diverse materialen

Hoeslakens zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende materialen. Een hoeslaken is hetgeen dat je de hele nacht voelt als je erop slaapt. Daarom is het erg belangrijk dat je een hoeslaken neemt in een materiaal dat je fijn vindt. Sommige mensen vinden hoeslakens van badstof erg fijn, omdat deze lekker zacht en warm aanvoelen. Hoeslakens van katoen zijn zacht en glad, maar kunnen soms wat koud aanvoelen. Jersey is een erg populair materiaal voor hoeslakens. Deze is gemaakt van 100% katoen, maar is veel elastischer dan een gewoon katoenen hoeslaken. Hierdoor blijft het hoeslaken altijd goed strak om de matras zitten. Daarnaast zijn er nog meer materialen hoeslakens, zoals linnen of satijn. Bovendien zijn er ook anti-allergene hoeslakens verkrijgbaar. Bepaal dus voor jezelf op welk materiaal jij graag slaapt voordat je een hoeslaken koopt.

Onderhoud van het hoeslaken

Om je hoeslaken schoon en fris te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te wassen. Denk hierbij aan één keer per week. Het meeste beddengoed is dan ook geschikt om veelvuldig gewassen te worden. Om alle bacteriën te doden kun je het hoeslaken op 60 graden wassen. Het beste kun je het hoeslaken met vloeibaar wasmiddel wassen. Je kunt het hoeslaken zowel te drogen hangen aan het wasrek of in de droger doen. Een veel voorkomend probleem is dat het hoeslaken zich in de droger tot een prop vormt. Om dit te voorkomen kun je een tennisbal mee laten draaien. Een aantal materialen hoeslakens zijn strijkvrij, waaronder jersey en satijn.

Hoeslaken kopen

Wil je een nieuw hoeslaken kopen? Bedenk dan eerst welke type en maat hoeslaken je nodig hebt. Daarna kun je bepalen op welk materiaal je het fijnste slaapt. Ten slotte kun je dan gaan kijken welke kleur hoeslaken je leuk vindt. Bij Droomcenter.nl bestel je heel eenvoudig en snel jouw favoriete hoeslaken. We hebben goedkope hoeslakens in ons assortiment, omdat nieuw beddengoed niet perse duur hoeft te zijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box