Terug

Dekbedovertrekken (98)

Filters

Dekbedovertrekken

Droomcenter.nl is de beste plek waar je terecht kunt voor een nieuw dekbedovertrek. Door het enorme aanbod aan dekbedovertrekken, willen we je graag helpen bij deze keuze. Daarom bestaat deze website uit verschillende pagina’s waar je alle informatie kunt vinden over materialen, maten, types, thema’s en wassen. Zo bieden we dekbedovertrekken van verschillende materialen aan, hebben we overtrekken in verschillende maten en hebben we kinderdekbedovertrekken. Daarnaast kun je op die pagina’s zien welke dekbedovertrekken we allemaal aanbieden. Met de filter-optie kun je het materiaal, populariteit en prijs selecteren, waardoor je alleen ziet waarnaar je op zoek bent. Verder zijn er ook altijd een groot aantal goedkope dekbedovertrekken verkrijgbaar. Op deze manier is er voor ieder wat wils!

Onze tip voor het kopen van een nieuw dekbedovertrek is om je ten eerste het materiaal te kiezen dat je het meest aanspreekt. Wanneer je dit weet, kun je kijken naar welke maat je nodig hebt en welke kleur jouw voorkeur heeft.

De reden voor een dekbedovertrek

Een dekbedovertrek is een hoes die om het dekbed wordt gedaan. Hierdoor wordt het dekbed beschermd tegen vuil en vocht, waardoor het dekbed niet zwaar en klam wordt en je deze niet vaak hoeft te wassen. Op deze manier gaat je dekbed een stuk langer mee. Dekbedovertrekken kun je gemakkelijker wassen en daarom voelen deze fris aan in vergelijking met een dekbed. Om deze redenen wordt het slaapcomfort verbetert.

Welke maten dekbedovertrekken zijn er?

Er bestaan verschillende maten voor dekbedovertrekken. De meest gebruikte maten zijn 140×200 centimeter en 240×220 centimeter, dit zijn de afmetingen van een standaard eenpersoons en tweepersoons dekbed. De eerstgenoemde afmeting is de breedte van het overtrek en de afmeting die als tweede genoemd staat de lengte. Het overtrek 140×200 is dus geschikt voor een dekbed van 140 centimeter breed en 200 centimeter lang. De kleinste maat, die bestemd is voor een ledikant, is 60×80 centimeter. Echter, voor een ledikant is de maat 100×135 centimeter meer gangbaar. Wanneer een kind overstapt op een groter bed, wordt meestal een dekbed van 120×150 centimeter aangehouden. De maat 140×200/220 centimeter is de eerstvolgende maat die geschikt is voor een eenpersoonsbed voor oudere kinderen of volwassenen. Voor tweepersoonsbedden liggen de maten van dekbedovertrekken tussen de 200×200/220 centimeter en de 270×200/220 centimeter. Uitgebreide informatie over alle dekbedovertrekmaten vind je onder het kopje ‘maten’. De betekenis van de lengtemaat 200/220

De lengtemaat 200/220 centimeter komt vaak voor bij dekbedovertrekken. Dit betekent dat deze geschikt is voor dekbedden met een lengte van zowel 200 centimeter als 220 centimeter. Er zit een dubbel doorlopende instopstrook aan, die je bij een dekbed van 200 centimeter kunt terug vouwen. Hierdoor past het overtrek altijd goed om het dekbed en gaat deze niet schuiven. 

Diverse materialen

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor dekbedovertrekken. Dit komt omdat katoen een aantal goede eigenschappen heeft, zoals ventilerend, zacht en relatief goedkoop. Microvezel is nog goedkoper dan katoen, maar gaat daardoor minder lang mee. Daarnaast zijn er dekbedovertrekken van satijn, die koel aanvoelen en daarom geschikt zijn voor mensen die het snel warm hebben. Flanel is daarentegen juist geschikt voor mensen die het snel koud hebben, aangezien het veel warmte vasthoudt. Ten slotte zijn er nog overtrekken van perkal. Wanneer je hiervoor kiest kun je genieten van de kwaliteiten van zowel katoen als satijn. Voor meer informatie over de verschillende materialen, kijk onder het kopje ‘materialen’.

Onderhoud van het dekbedovertrek

Wanneer je een nieuw dekbedovertrek hebt, wil je er natuurlijk wel lang plezier van hebben. Daarom is het belangrijk dat je je houdt aan de wasvoorschriften, aangezien de wasmachine een grote boosdoener kan zijn. Meestal kan een overtrek gewassen worden op maximaal 40 graden. Alleen een flanellen dekbedovertrek mag ook op 60 graden gewassen worden. Kijk voor meer informatie op de pagina met wastips.

Koop een dekbedovertrek

Droomcenter.nl biedt heel veel informatie over dekbedovertrekken, waardoor je kunt bepalen welk dekbedovertrek bij jou past. Daarnaast kun je ook meteen een dekbedovertrek bestellen. Ga dus meteen naar de juiste pagina en kies je favoriete overtrek uit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box