Terug

Boxsprings (1)

Filters

Boxsprings

De vrije vertaling van boxspring is: ‘doos met veren’. Een boxspring is dan ook een stevig houten frame met daarin metalen veren, deze zijn afgewerkt met een schuimlaag wat samen een heel nauwkeurige ondersteuning geeft. Het frame is meestal volledig bedekt met een stoffen bekleding, hierdoor ziet het bed er luxe en modern uit. Een boxspring bed wordt ook wel een hotel bed genoemd, aangezien ze veel in luxe hotels worden gebruikt.Het hebben van een goede bedbodem kan voor betekenen voor uw nachtrust. Iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar ideale bedbodem. Een boxspring is een type bedbodem, er bestaan ook vlavro bedbodems, schotelbodems, spiraalbodems en lattenbodems. Onder deze verschillende bedbodems is de boxspring een van de meest stevige en meest luxe variant. Op Droomcenter.nl bieden wij de nieuwste designs boxsprings aan. Een boxspring gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee, daarom is het belangrijk dat je de goede keuze maakt. Droomcenter.nl geeft een compleet aanbod aan informatie over verschillende soorten, materialen en maten van boxsprings uit het assortiment, waardoor je zelf kunt bepalen welke matras het beste bij je past.

Tips bij het uitzoeken van een boxspring

Een boxspring kopen doe je niet elke dag. Daarom geven wij wat tips, wat de aankoop wat gemakkelijker kan maken.

  • Bepaal voor jezelf of je een éénpersoons- of tweepersoons boxspring nodig hebt.
  • Maak je geen zorgen over wat voor matras je op de boxspring kan leggen. Alle soorten matrassen eigenlijk geschikt om op een boxspring-onderstel te leggen. Let wel op, wanneer je een verstelbare boxspring neemt zijn matrassen zonder veren meer geschikt.
  • Bepaal of je een vlakke of een elektrische boxspring wilt. Met een elektrische kun je het bed verstellen in een andere houding.
  • Bedenk wat je budget is. Bij het aanschaffen van boxsprings kun je keuze maken uit een volledige set of enkel een onderstel. Een volledige set is opgebouwd uit een boxspring onderstel, een boxspring matras en vaak ook een topdekmatras. Bij deze keuze koop je dus gelijk een compleet bed in één keer. Je kunt de keuze maken om alleen een onderstel aan te schaffen als je al een goed matras hebt. Op deze manier kun je wat geld besparen.
  • De gemiddelde boxsprings zijn tussen de 40 en 50 centimeter hoog. Dit kan verschillen als je er hogere of lagere pootjes onder hebt staan of als je een dikker matras hebt.

Voordelen/nadelen

Het hebben van een boxspring heeft een aantal voordelen en nadelen. Door de combinatie van matrassen wordt je gewicht gelijkmatig verdeeld. Ook is de hoogte wat verhoogt, hierdoor is er een comfortabelere in- en uitstap. Door de stoffering kun je de afwerking van helemaal zelf bepalen. Op deze manier kan je de boxspring aanpassen aan jouw wensen. Als je een boxspring bedbodem neemt, koop je hier meestal ook hoofd en voeteneinde bij, zodat je geen apart ledikant meer nodig hebt. Je bent dus eigenlijk in een keer klaar. Een boxspring kan daarnaast gecombineerd kan worden met elk soort matras. Wat een nadeel is, is dat door gebruik van metaal een magnetisch veld kan zorgen voor meer spierspanning en dit kan de nachtrust eventueel negatief beïnvloeden. Sommige mensen vinden boxsprings te verend en deinend, dit ligt aan je persoonlijke voorkeur.Een ander nadeel is dat het hele bed is gestoffeerd en dit ook stof kan vasthouden, vooral voor mensen met een huisstofmijt allergie kan dit vervelend zijn. Onze tip is om de kamer waar het bed in staat goed te laten luchten en regelmatig te stofzuigen. Een voordeel is dan weer dat door de samenstelling een boxspring goede ventilatie biedt: de verenstructuur en de open ruimte zorgen voor een goede luchtcirculatie.

Boxspringcombinatie

Wanneer er van een ‘boxspring’ gesproken wordt, heeft men het 9 van de 10 keer eigenlijk over een boxspringcombinatie. De boxspringcombinatie is namelijk de box (het onderstel) plus de matras en eventuele topdekmatras. Alleen de boxspring is dus het onderstel met pootjes waar de matras op ligt. Aangezien de boxspring de laatste jaren zo’n begrip is geworden, wordt de boxspringcombinatie meestal gewoon ‘boxspring’ genoemd.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box